Ramska Mećava oduševila publiku u Kninu

Rama, knin
"Mećava" je odigrana u subotu u 19 sati u Domu hrvatske vojske Kralja Zvonimira, a ramski glumci su odličnom izvedbom oduševili brojnu kninsku publiku izazvavši kod publike emotivne i burne reakcije koje su bile pokazatelj uživljenosti u izvedbu dramskog komada.

- Odavno jedan kulturni događaj nije pobudio ovako veliki interes javnosti i okupio ovoliko posjetitelja, kao što je to večeras učinila "Mećava" , kazao je nakon predstave Ante Tadić Šutra, hrvatski književnik i skladatelj, zahvaljujući kome je i ostvarena kulturna suradnja između Grada Knina i Općine Prozor- Rama.

- Naime, kninski glumci amateri gostovali su u Prozoru i ramskoj župi Gračac sa scenskim prikazom "Muka Gospodina našeg Isusa Krista" prošle, odnosno pretprošle godine, a u Prozoru sam lani u listopadu predstavio svoju knjigu poezije "Luč Hrvata", kaže Šutra te dodaje da je ovo logičan nastavak kulturne suradnje.

Glumce je nakon predstave, na prigodnom domjenku, pozdravio i gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, koji je gostima iz Rame zahvalio na dolasku i čestitao na izvedbi predstave, izrazivši pri tome želju i nadu za produbljivanje veza između Grada Knina i Općine Prozor-Rama kroz eventualne zajedničke projekte prekogranične suradnje.

Kninski načelnik je, također, kao ljubitelj lova a i sam lovac, obećao da će prvom prilikom rado posjetiti ramsku općinu.

Domaćine je u ime JU KŠC/KSC Prozor- Rama pozdravila ravnateljica Blaženka Matešić, koja je gradonačelniku Jeliću uručila prigodne darove načelnika Općine Prozor-Rama dr. Joze Ivančevića.

Gradonačelnik Marko Jelić se posebno obradovao Ramskom križu, te je obećao da će od sada Ramski križ imati posebno mjesto u njegovom uredu.

U nedjelju su članovi ansambla bili na sv. misi u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, koju je predvodio i propovijedao fra Ivan Jelić, vikar župe Rumboci.

Goste iz Rame prigodnim riječima dobrodošlice je pozdravio i fra Marko Duran, gvardijan Franjevačkog samostana župe sv. Ante Padovanskog iz Knina.

Svoju posjetu Kninu ramski glumci su iskoristili i za obilazak kninske tvrđave, gdje im je sat povijesti održao njihov domaćin Ante Tadić Šutra.

Članovi Dramskog ansambla proveli su dva nezaboravna dana u Kninu, te koriste ovu priliku da svojim ljubaznim domaćinima, koji su im osigurali smještaj u svojim domovima, zahvale na dobrodošlici i iskazanom gostoprimstvu.

Ramski vijesnik