Prozor- Rama: Porezna uprava F BiH blokirala račun Doma zdravlja

crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rađanje, porođaj, bolnica, crna kronika, crna kronika, Posušje, pokušaj samoubojstva, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, drežnica, prometna nesreća, Mostar, hitna pomoć, vrućina, crna kronika, crna kronika, hitna pomoć, Šibenik, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rukometaš, smrt, smrt na terenu, pokušaj samoubojstva, Orašje, crna kronika, braća, Infarkt, italija, prometna nesreća, zadar, pogibija, Beograd, tragedija, crna kronika, Split, petarda, ozljeda, crna kronika, telefon, perverznjak, uhićenje, hitna pomoć, Split, tablete, maloljetnice, hitna pomoć, Mostar, rađanje, prometna nesreća, Mostar, Grabovica, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Stolac, radnik, pogibija, stojan vrlić, mrtvac, Ilići, navijač, Hrvatska, frankfurt, pogibija, beba, smrt, šok, temperatura, sanski most, dječak, pogibija, prometna nesreća, Polog, prometna nesreća, Banja luka, crna kronika, em
...i poreza na plaće Doma zdravlja „Prozor - Rama", jučer je blokirala račun ove javne zdravstvene ustanove. Na računu je bio novac za plaće koji je prije toga uplaćen od strane Zavoda zdravstvenog osiguranja u visini od oko 150.000,00 KM.

Ravnateljica Doma zdravlja, dr. Mara Anđelić, kaže da je vrlo upitan pravni temelj za blokadu. „Rješenje o utvrđenim poreskim obvezama odnosi se na razdoblje 2005. - 2009. Na to rješenje podnosili smo žalbe, vodili prepisku s Poreskom upravom, ukazivali na netočnost utvrđenih činjenica. Na kraju smo uputili i tužbu i taj upravni postupak je u tijeku. Pisali smo i zamolbe za odgodu, za plaćanje u obrocima, ali vidimo da ništa od toga nije uvaženo. Novac za plaće djelatnicima otišao je s tom blokadom", kaže ravnateljica Anđelić.

Prioritet za plaćanje obveza na nalogu za blokadu dan obvezama za zdravstveno osiguranje. Tako će blokirani novac koji je iz Zavoda upućen u Dom zdravlja Prozor - Rama ponovno biti na računu Zavoda.

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević, kaže da je Dom zadravlja u Rami je jedina zdravstvena ustanova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koja je pod blokadom i da se postupak vodio po anonimnoj prijavi..

-Ako povežemo ovu činjenicu s nedavnim pokušajem da se Gradska ljekarna ostavi bez sredstava pa tako i bez lijekova, da se Veterinarska stanica blokira i ugasi, s nedavnom televizijskom emisijom u kojoj je teško oklevetana ova općina i ja kao načelnik, sve ukazuje na postojanje scenarija protiv Rame. Tvrdim da postoje organizirane snage koje pokušavaju izazvati kaos u Rami", tvrdi načelnik Rame, dr. Jozo Ivančević.

Prozor - Rama udaljena je od bolnice u Mostaru oko 80 km, i usluga ove zdravstvene ustanove je od iznimne važnosti za ramski narod, kaže načelnik Ivančević.

Ivančević kaže da je nelogično i teško prihvatljivo da se blokira rad ovako važne zdravstvene ustanove. Nada se da će prevladati razum i da će odgovorni naći izlaz iz ove teške situacije./HMS/