Marita Lovrić: Sedamnaestogodišnjakinja koja je stvorila jedan od najvećih mažoret klubova u državi

Marita Lovrić, Rama, mažoretkinje

Ime joj je Marita Lovrić, i ovo je priča o djevojci koja je 

imam sedamnaest godina i dolazim iz Rame. Za osam mjeseci sam stvorila jedan od najvećih i najprestižnijih mažoret klubova u Bosni i Hercegovini, a i šire. Jedan smo od najbrojnijih timova u općini sa čak 80 članica. Uspjela sam isključivo uz pomoć teškog rada i ljubavi prema plesu, te zato želim podijeliti svoju priču s mladima u BiH i dati im inspiraciju da i oni nešto učine.

Uz to što radim, pohađam i treći razred opće gimnazije te sam drugi razred završila s prosjekom 5.0. Mažoret klub Rama je bio pred raspadom u kolovozu prošle godine kada sam ja postala trenerica. Brojale smo tek petnaest članica i nismo uživale nikakvu vrstu poštovanja među sugrađanima. Tada, sa svojih šesnaest godina, sam se odlučila boriti svim snagama za ono u što sam se zaljubila prije sedam godina, mažoret ples. Jedini cilj mi je bio pružiti djevojčicama u Rami ono što sam ja imala u njihovim godinama te ih izgraditi u zdrave, samopouzdane i uspješne djevojke. Zbog svoje dobi sam naišla na mnogo prepreka i morala sam se dokazivati ljudima kako bi me shvatili kao ozbiljnu i odgovornu osobu koja ima potencijala za uspjeh. Nakon mnogih nesanih noći i teškog rada sam uspjela! Održale smo koncert 1.3.2019.g. kako bismo proslavile svoj sedmi rođendan i nakon toga se sve potpuno promjenilo. Napunile smo najveću dvoranu u gradu, odradile sjajan koncert i stekle poštovanje svih sfera društva u Rami. Osim toga, stekle smo poštovanje i ostvarile prijateljstva s najvećim europskim mažoret klubovima poput Mažoretkinja grada Širokog Brijega i Zagrebačkih mažoretkinja.

Zbog toga ćemo ove godine baš mi biti domaćini prvenstva pod organizacijom Saveza mažoretkinja FBiH. Mogu s ponosom reći da sam omasovila mažoret ples u Rami i da namjeravam nastaviti još jačim tempom. Želim podijeliti svoju priču jer čvrsto vjerujem da i drugi mladi ljudi mogu postići velike stvari uz malo inspiracije i potpore. Zato Vas molim da mi pomognete u toj namjeri i podijelite moju priču, ispričala je Marita za naš portal.