Foto/Video: Posveta oltara u župnoj crkvi u Prozoru

Rama, Rama, oltar, crkva
U prepunoj crkvi, svečano misno slavlje, uz suslavlje 25 svećenika, predvodio je kardinal Vinko Puljić. Prije početka sv. mise, riječi dobrodošlice okupljenim vjernicima, duhovnom zvanjima župe Prozor (svećenici, časne sestre, bogoslovi, sjemeništarci) gostima iz župe Donja  Lominca sa župnikom don Antom Rotimom, svećenicima iz susjednih župa, a posebno kardinalu Vinku Puljiću uputio je župnik vlč. Franjo Ivandić.
 

Također, don Franjo uputio je riječi zahvale svima onima koju su svojim prilozima doprinijeli obnovi crkve. Nakon procesijskog ulaska u crkvu, kardinal Vinko Puljić, blagoslovio je vodu kojom je poškropio okupljene vjernike i novi oltar. Nakon biblijskih čitanja, uslijedila je propovijed kardinala Puljića. Umjesto molitve vjernika, izrečena je molitva Litanija svih svetih. Nakon molitve Litanija, uslijedila je pohrana moći bl. Alojzija Stepinca i povelje u novi oltar. U novi oltar uz moći bl. Alojzija Stepinca, pohranjene su i moći s. Felicissimi M. i s. Faustinae iz starog oltara.

Prije pomazanja kamenog oltara, kardinal Puljić izgovorio je posvetne molitve, a nakon toga posvijetlio i pokadio novi oltar. Obred posvete oltara završio je nakon što je kardinal upaljenu svijeću predao župniku don Franji, koji je upalio ostale svijeće u prezbiteriju. Misno slavlje završilo je zahvalom svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli obnovi crkve. Svojim pjevanjem, misno slavlje uveličali su članovi župnog zbora župe Donja Lominca. Nakon mise uslijedilo je druženje uz glazbu, ples i pjesmu na platou ispred crkve. Nakon kraćeg druženja, uzvanici su se uputili do motela Rama gdje je organiziran svečani ručak. Uz ručak, priređen je i kulturno-zabavni program koji je vodila Mirjana Šakota. U programu su nastupili zbor Prijatelji Malog Isusa pod ravnanjem s. Anđeline Perić i vokalno instrumentalna skupina Jadro i Brane.

Video isječak s današnje posvete oltara u prozorskoj crkvi pogledajte ovdje - kliknite

rama-prozor.info