Putem facebooka pomogla mnoge hercegovačke obitelji

pomoć, Facebook
...više od 20-ak obitelji na području čitave Hercegovine. Riječ je o obiteljima na rubu egzistencije, marginalizirani, bez ikakvih primanja, obitelji s puno djece, stari, nemoćni, osobe sa invaliditetom, nezaposleni...

Pomoć za 15-ak obitelji

"Zadnjih dana imamo akciju gdje radimo na pomoći za 15-ak obitelji. U njima je nekoliko mladih osoba kojima su potrebna sredstva za liječenje, gdje terapije iziskuju novčana sredstva. S obzirom da ove obitelji nemaju nikakva primanja, o tome koliko im je potrebna pomoć ne treba ni govoriti", rekla je Žana Alpeza te dodala: "Potrebna je pomoć, pa ovim putem apeliramo na sve koji mogu i žele pomoći da sve informacije mogu dobiti na broj telefona 063 449 006, ili na FB stranici", kaže ova humanitarka koja se već neko vrijeme individualno bavi humanitarnim radom pa je tako pred kraj prošle godine u Sarajevu nominirana za filantropiju, kao jedina žena iz Hercegovine u organizaciji Balcan Trust Democracy i Zaklade Mozaik.
No, ova skromna žena ističe kako bez volontera akcija koje se organiziraju ne bi uspjela, što doprinosi i dobrobiti kroz učešće mladih u volontiranju na poljima izgradnje samopouzdanja.
Zahvaljuje se svima koji su do sada pomogli, pozivajući posebno kompanije koje imaju višak u svojim zalihama, da se s povjerenjem jave preko Facebook stranice, jer je to možda najbolji način pomoći onima kojima je ista potrebna.

Pomaže i izvan ZHŽ-a

Napomenula je i to kako u opisu stranice stoji kako se ona odnosi samo za žitelje Zapadnohercegovačke županije, međutim, ističe kako je nada svih da se ova hvalevrijedna akcija proširi na područje cijele Hercegovine, ali i cijele države, jer je socijalna suosjećajnost nešto što se mora razvijati kod svakog pojedinca, jer su brojni oni kojima je pomoć u svakom smislu jako potrebna.

Dnevni list