Prosvjedi pred kućama hrvatskih političara će se održavati do rješenja pitanja branitelja

HVO postrojavanje
Naš uredno i na vrijeme najavljeni prosvjed je zabranjen od PU Tomislavgrad te na njega nismo ni išli poštujući i ne želeći kršiti Zakone države koju smo stvarali.

Nakon zabrane prosvjeda najavljenih 48h prije, koliko nalaže zakon, Koordinaciji braniteljskih udruga ZHŽ je stigao poziv na prijateljsko druženje od strane Koordinacije braniteljskih udruga HBŽ komu smo se odazvali.

Znači, branitelji iz ZHŽ u Tomislavgrad nisu krenuli na prosvjede nego na druženje sa svojim suborcima i prijateljima iz Herceg Bosanske Županije.

Dio branitelja je došao na dogovoreno mjesto, ispred Hotela Tomislav u Tomislavgradu a dio branitelja je od strane pripadnika MUP-a iz nepoznatih razloga zaustavljen na ulazu u Tomislavgrad, preciznije na semaforima u Kolu. Bitno je naglasiti da su pripadnici MUP-a koji su zaustavili povorku branitelja koja je išla na druženje sa svojim suborcima dali braniteljima HVO-a punu potporu i izjavljivali da podržavaju branitelje ali da imaju naredbu da zaustave povorku.

Par stotina Branitelja se pridržavali svih Zakona i nisu se sukobljavali ni verbalno ni fizički sa pripadnicima MUP-a koji su ih zaustavili.

Nakon toga stiže Načelnik MUP-a Tomislavgrad i traži da mu se daju imena organizatora prosvjeda. Okupljeni branitelji mu kažu da nema organizatora prosvjeda i da nisu krenuli ni na kakve prosvjede nego na druženje sa braniteljskim udrugama iz HB Županije.

Komandir stanice milicije Tomislavgrad nakon toga izjavi „Nećete proći dok smo mi tu" i zatraži hapšenje organizatora što je spriječila HVIDR-a HB Županije.

Nakon ovoga istupa komandira tomislavgradske stanice milicije branitelji najavljuju prosvjede pred kućama i tvrtkama tako zvanih „hrvatskih političara".

Prosvjedi pred kućama i tvrtkama hrvatskih političara će se održavati dok se konačno ne riješi status hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Branitelji koji su bili pozvani na novogodišnje druženje u Hotel Tomislav od HVIDR-e HB Županiji.

poskok.info