FOTO  Priznato novo zanimanje u HNŽ-u

zanimanje, Mostar

SEC će biti prvi koji provodi ovakav vid obuke na našim prostorima čime nastavlja svoj put pokretanja novih socijalnih zanimanja u BiH.
U program osposobljavanja za radnog instruktora može se upisati osoba koje ima: završenu srednju školu, 18 godina i više, te uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Program traje 240 sati teorijske i praktične nastave. Nakon uspješno savladanog programa osposobljavanja stječe se javna isprava „Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje poslova radnog instruktora osoba s invaliditetom" i pravo na upis zanimanja u radnu knjižicu. Program je javno priznat od nadležnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ.

Radni instruktor osoba s invaliditetom može raditi u radionicama unutar ustanova i/ili organizacija u kojima se vrše radne aktivnosti osoba s invaliditetom ili u koje su uključene osobe s invaliditetom (sustav inkluzivnog zapošljavanja).

Obuka će se provoditi u podružnici u Mostaru uz financijsku podršku DVV International - Ureda za BiH. Zahvaljujući donatorima cijena obuke za polaznike će iznositi 270 KM, a dio polaznika iz kategorija nezaposlenih i volontera u radu s osobama s invaliditetom će imati mogućnost dodatnog sniženja cijene obuke odnosno stipendiranja nakon upisa. Ovime se nastavlja uspješna suradnja kroz koju je u Mostaru u 2014. godini proveden program osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama (PP), koji se također upisuje u radnu knjižicu. Rad ustanove za obrazovanje odraslih „Socijalno - edukativni centar" (SEC) financijski podržava Vlada Austrije i Austrijska razvojna agencija.

Kako ističe voditeljica SEC-a Mostar, Tanja Raič Tarčuki, natječaj za upis je otvoren do 27.04.2015., a prijaviti se možete elektronskom prijavnicom na web stranici Ustanove www.sec.ba, kao i putem e-maila na [email protected], ili osobno u prostorijama SEC p.j. Mostar, ulica Zagrebačka 5a.

Više o ovoj i ostalim obukama u ponudi Ustanove pogledajte na www.sec.ba