FOTO  Poznati književnik na druženju s učenicima u Hercegovini

Božidar Prosenjak
...Božidarom Prosenjakom, autorom pedesetak knjiga, među kojima je i „Divlji konj", koja je posebno predstavljena na ovim druženjima.

Ovo Prosenjakovo djelo doživjelo je dvadeset izdanja, a radnju zanimljive priče o ponosnom, razdraganom, iskrenom i spontanom divljem konju, učenicima je dodatno približio akademski glumac Rajko Bundalo izvodeći predstavu „Divlji konj.
Roman Divlji konj Božidara Prosenjaka ubraja se među najznačajnija ostvarenja hrvatskoga animalističkoga romana. Radi se o lektiri koja je predviđena po nastavnom planu za sedme razrede.

Osim u nekoliko škola tijekom prošlog tjedna, druženje sa književnikom i izvedba predstave „Divlji konj", upriličena je u subotu i ispred knjižare Alfa u Mepas Mall-u.
Bilo je fascinantno gledati pretakanje dijelova romana u ispjevanu scensku igru, a posebno čudesna je i gluma Rajka Bundala koji je istovremeno na pozornici bio odrastao, ozbiljan i savjestan glumac, te dječak u pustolovini odrastanja.

Božidar Prosenjak je ujedno i urednik biblioteke knjiga za mladež izdavačke kuće ALFA d.d. Zagreb.
Ovom prigodom predstavljene su njegove knjige koje su objavljene u ALFI u biblioteci knjiga za mladež „Divlji konj" (roman), „Divlji konj" (slikovnica), „Pudlica to najbolje zna" (slikovnica), „Sijač sreće" (zbirka kratkih priča) te „Svjetlo koje se ne gasi" (zbirka kratkih autobiografskih priča).
Govoreći upravo o posljednjoj knjizi Prosenjak je poručio:

„Bio bih doista sretan kada bi i moji čitatelji mogli povjerovati da čovjek u sebi može imati svjetlo koje se nikad ne gasi. A to svjetlo je ljubav".

Ana Babić, direktorica Alfe za BiH, izjavila je kako joj je drago da knjižara ALFA i ovim druženjem ostvaruje svoj plan i želju da bude još jedno mjesto kulturnih zbivanja u Mostaru.

Osim predstave i druženja sa književnikom, učenike i njihove roditelje obradovao je i veliki popust, pa su knjige svog omiljenog književnika mogli kupovati po 30 % nižim cijenama.