FOTO  Požar na Čvrsnici prijeti vikendicama: Od Hrvatske zatražen kanader, od OS BiH helikopter i vojska

požar, Blidinje, Park prirode Blidinje,
Požar je ponovno aktiviran u četvrtak ujutro na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine. Požarište je na nepristupačnom terenu, te je u gašenju požara sudjelovao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Cesta prema Pločnom jedino je moguće uporište za protupožarno djelovanje i sprječavanje širenja požara u dubinu platoa Blidinje, šumskog kompleksa u Masnoj Luci, te stambenih objekata na području Bare. Pločno je najviši vrh Čvrsnice na 2.228 metara nadmorske visine.

Tijekom jučerašnjeg dana osim posuških vatrogasaca angažirani su i pripadnici Vatrogasne postrojbe iz Gruda koji su se sve do duboko u noć borili s vatrenom stihijom na cesti prema Pločnom. S obzirom da nisu uspjeli zaustaviti požar jutros je izdana zapovijed za angažiranje službi za zaštitu od požara općina Grude i Ljubuški i Grada Širokog Brijega.

U petak u 10.00 sati iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zatraženo je angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH i pripadnika Oružanih snaga BiH, a upućen je i zahtjev Vladi Republike Hrvatske za angažiranje zračnih snaga - kanader, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.