POTVRĐENO IZ VLADE HNŽ: Škole nisu tražile odgodu, nastava počinje 2. rujna

uniforme, školske uniforme, Vlada HNŽ, dr. sc. Nevenko Herceg, početak nastave, 2. rujna, Vlada HNŽ, Nevenko Herceg

Veći broj roditelja, barem sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, nije zadovoljan činjenicom kako će školska godina u Hercegovačko – neretvanskoj županiji započeti 2. rujna. Susjedna, Zapadno – hercegovačka županija je donijela odluku po kojoj će školska godina započeti tjedan dana kasnije nego u HNŽ-u, što je naišlo na odobravanje javnosti.

Za Ero.tel su iz Vlade HNŽ-a potvrdili kako do sada nije bilo nikakvih zahtjeva za odgodom početka školske godine, što znači kako bi ona trebala započeti 2. rujna.

"Može se dogoditi da u međuvremenu stigne određeni broj zahtjeva, ali to trenutno nije slučaj. To nam govori kako škole žele da nastava krene 2. rujna i za sada je takav plan. O svim mogućim promjenama, javnost će biti blagovremeno informirana" – rekli su za Ero.tel u Vladi HNŽ-a.

Inače, predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg je ovoga tjedna objavio kako je riješeno pitanje tehnološkog viška u školama i kako niti jedan prosvjetar neće ostati bez posla. Radi se o još jednom pothvatu ako se zna kako je čak 300 prosvjetara u ovoj županiji u domeni tehnološkog viška. Hoće li prekobrojnost kadra u prosvjetnom sustavu osigurati bolju kvalitetu nastave u budućnosti ostaje da vidimo.

(ero.tel)