Ukida se Sveučilište „Philip Noel - Baker" u Posušju

Mostar sveučilište, studenti, Posušje, sveučilište, zabrana, Savjetovalište, Sveučilištu u Mostaru, Besplatna usluga, studenti, Filozofski fakultet, Mostar sveučilište, slogan
Naime, postoje brojni nedostaci temeljem kojih se može zaključiti da nisu ispunjeni uvjeti za početak rada, nije izdana dozvola za rad - licenca, nije izdano Rješenje o akreditaciji niti je Sveučilište, kao ni bilo koji fakultet u Posušju, upisano u Registar visokoškolskih ustanova koji vodi Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa, zbog čega Sveučilište nije ni smjelo početi s radom u Posušju.

Kako nam je rekao naš sugovornik, osnivanje ovog tzv. Sveučilišta samo je bio dobro osmišljen način bivše županijske vlasti kako bi od „loših bivših đaka i tatinih sinova", željnih da postanu intelektualci, izvukli novčana sredstva, a osim toga i stvorili odane „intelektualne" stranačke kadrove.

Jedan dio nesuđenih budućih intelektualaca, osramoćen, ponižen i prevaren već je krenuo u obračun sa onima koji su ih nagovorili da upišu studij na Sveučilištu „Philip Noel - Baker" u Posušju, tražeći povrat uplaćenih novčanih sredstava. Međutim, još veće razočaranje je nastupilo kada su shvatili da nitko ne zna kome su uplaćena ta sredstva. Kako sada stvari stoje čeka nas zanimljiv nastavak ove, složit će te se, dobro osmišljene prevare.

posušje.net