U Posušju organizirana humanitarna akcija za dvogodišnju Milu

mila rončević, Posušje

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći za teško bolesnu dvogodišnju djevojčicu Milu Rončević podigla je zadnjih dana javnost diljem Hrvatske i BiH, a u nedjelju je tim povodom u Posušju održana velika garažna prodaja na središnjem posuškom trgu koja traje cijeli dan, odnosno, od 10 sati ujutro.

Podsjetimo, roditelji dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od akutne mijeloične megakariotične leukemije prodaju obiteljsku kuću i vikendicu kako bi skupili novac za liječenje u Americi koje je jedina nada bolesnoj djevojčici.

Liječenje bi se trebalo obaviti u dječjoj bolnici u Philadelphiji, a s obzirom na teško stanje malene, potrebno je da ona cijelu godinu boravi u toj bolnici što uzrokuje niz troškova.

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će iznositi više od 2,2 milijuna dolara. Do sada je prikupljeno oko tri milijuna maraka, a akcija i dalje traje.

Akciji se ranije priključio i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (SUM), a u mnogim hercegovačkim ugostiteljskim objektima postavljene su ovih dana kutije za prikupljanje novčanih sredstava za Milino liječenje.