Svečano obilježen dan osoba s invaliditetom općine Posušje

dan osoba sa invaliditetom, Posušje
Uz članove i predsjednicu Udruge invalida ŽZH, Zoru Mikulić, svečanosti su nazočili: načelnik Općine Petar Polić, Federalni ministar zdravstva i socijalne politike Vjekoslav Čamber te voditeljice HO ''Prijatelj'' - Ljubuški Dijana Paradžik i Ana Bilić.

Večer je započela Svetom misom za sve osobe s invaliditetom i njihove obitelji koju je predvodio Fra Marko Dragičević u crkvi Bezgrješnog Začeća B.D.M. Nakon misnog slavlja uslijedila je svečana večera uz prigodan program u ''Svadbenom salonu Viktorija''.

U uvodnom dijelu večeri, nazočnima se obratila predsjednica Udruge invalida ŽZH, Zora Mikulić koja je ukratko obrazložila način i vidove djelatnosti Udruge. Osvrćući se na dosadašnje rezultate predsjednica je ustvrdila da se moglo bolje i više te da će tome umnogome doprinijeti i netom imenovano Povjerenstvo za osobe s invaliditetom čija je zadaća koordinacija svih aktivnosti vezanih uz promicanje prava osoba s invaliditetom u ŽZH.

Zabavni dio programa otpočeli su dirljivim recitacijama učenici specijalne škole: Krešimir Miličević. Ivan Stipić, Ante Gavran, Zoran Miloš i Luka Jurišić. Prvi glazbeni broj zasluženo je pripao Ružici Landeka koja lijepim glasom i velikom ljubavlju prema pjevanju sve više izrasta u pravu pjevačicu a ujedno i upotpunjava sva druženja osoba s invaliditetom.

Iako je glavni glazbeni gost bio Ivica Bago i njegov sastav koji su na prve taktove digli sve na ples, Ivica je davao priliku svima da s njim zapjevaju, stoga je vrijedno spomenuti sljedeća imena: Pero Čuljak, Zoran Miloš, Sandra Bašić, Gabrijela Grubišić, Danijela Kovač i neumorni Krešo.

Podsjetimo, Udruga invalida, podružnica Posušje je osnovana prije pet godina i vode je vrijedne članice Udruge: Mara Penava i Anka Miličević, koje su treću godinu za redom uspjele organizirati večer koja će mnogima ostati u lijepom sjećanju. Za to su zaslužni i donatori među kojima su: Općina Posušje, Župni ured Posušje, Tehnomont - Zagreb, Binvest, Planet, Rudnici Boksita,Vokel, Euromaterijali, Inđilović, Šišović, Grafotisak d.o.o...

Poseban pečat večeri utisnuli su u srce svima Ivica i Ivana Bago sa svojim bendom koji su posebnu pažnju posvetili najmlađima te im dali priliku da sami nešto otpjevaju ili odsviraju. Uz sve to, posebne pohvale idu na račun ljubaznog osoblja kao i na prekrasan ugođaj novouređenog Svadbenog salona Viktorija.

Svi oni koji bi se htjeli sami uvjeriti u sve navedeno, uskoro će imati priliku postati i vlasnici DVD-a na kojem je sve zabilježeno. A ovakav DVD zapis mogao bi nadahnuti Općinske vlasti Gruda i Ljubuškog da i oni posvete pažnju jedan dan u godini osobama s invaliditetom.

M.J. | Boboska.com