Savršen provod za cijelu obitelj: Ovaj vikend održat će se 2. Blidinje gastro festival

Blidinje, festival, Tradicionalna jela, novosti

Ponukani prošlogodišnjim uspješnim iskustvom u organizaciji i provedbi Blidinje Gastro Festivala, kao i na temelju zadovoljstva naših izlagača, i ove godine Općina Posušje organizira II. Blidinje Gastro Festival. Blidinje Gastro Festival organizira se u sklopu manifestacije Posuško lito, a ujedno predstavlja i završni događaj Lita za 2019. godinu, priopćili su organizatori, Općina Posušje. 

Cilj održavanja ove manifestacije je predstavljanje tradicionalnih običaja, promocija proizvoda lokalnih proizvođača s područja općine Posušje i šire, kao i međusobna suradnja i uvezivanje izlagača sa svrhom jačanja turističkih potencijala općine Posušje.
Osim navedenih koristi, manifestacija je značajna i prepoznatljiva po mjestu održavanja, Masnoj Luci, prekrasnoj planinskoj oazi i središtu Parka prirode Blidinje.

Prvi dan festivala održati će se ove subote 31.8.2019. s početkom u 16 sati, a očekuje nas bogat program. Tako će se od 16.30 sati održati mala škola planinarstva u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Pločno koja se organizira za djecu. Od 17 sati kreće natjecanje u tradicionalnim sportovima, a prijave za iste primati će se na info štandu Općine Posušje od 16.15 sati. Između ostalog naći će se discipline kao što su borba na gredi, skok u dalj, bacanje potkove te potezanje konopa, a za one najuspješne pripremljene su i nagrade.

Od 19 sati očekuje nas druženje uz logorsku vatru i dodjelu nagrada pobjednicima, a sve to upotpunit će nastup benda TRIO PENAVA. Završetak prvog dana predviđen je za 21 sat.
Drugog dana koji počinje u 12 sati, kao i prvog dana, očekuje nas bogata ponuda izlagača te predstavljanje tradicijskih običaja KŠD Rakitno. Također, biti će i dodjela nagrada i priznanja onim najukrašenijim štandovima. Najukrašeniji štand izabrati će se glasovima posjetitelja koji će na info pultu Općine Posušje moći dati svoj glas onom izlagaču za kojeg smatraju da je najbolje predstavio svoj štand.
I prvog i drugog dana festivala očekuju vas zabavne aktivnosti za vaše mališane.

(radioposusje.ba)