Posušje: Vozili auto s pogrešnim tablicama, prekoračivali brzinu...

...vozač motornog vozila marke VW Golf, tip III, BH registarskih oznaka 880-M-830 (jedan prekršaj počinjen je u siječnju, a dva prekršaja počinjena su u svibnju o. g.).

Nakon što smo izvršenim provjerama utvrdili da navedene registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu policijske ophodnje na terenu dobile su zadatak da zaustave motorno vozilo marke VW Golf, registarskih oznaka 880-M-830, nakon što isto primijete u prometu, priopćavaju iz MUP-a ŽZH.

Jučer u 15:30 h, prilikom kontrole prometa na regionalnoj cesti R-419 (Posušje-Rakitno), u mjestu Tribistovo, policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a zaustavili su navedeno vozilo, a izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljala S. D. (21) iz Rakitna.

Za prometni prekršaj, počinjen upravljanjem neregistriranim vozilom, S. D. (21) uručen je prekršajni nalog - istoj je izrečena novčana kazna u iznosu od 100 KM, a dobila je i 1 kazneni bod.

Navedeno vozilo privremeno je oduzeto u cilju utvrđivanja podrijetla a istražitelji PU Posušje vrše kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili tko je na vozilo postavio ne-pripadajuće registarske oznake, te je na taj način počinio kazneno djelo.

Također, Postrojba za sigurnost cestovnog prometa MUP-a uručit će tri prekršajna naloga T. D. (24) iz Posušja za koga je utvrđeno da je s navedenim vozilom počinio tri prometna prekršaja koji su snimljeni stacionarnim radarom (prekršaji su počinjeni prekoračenjem dopuštene brzine i upravljanjem neregistriranim vozilom).

Za prvi evidentirani prekršaj T. D. izreći će se jedinstvena novčana kazna u iznosu od 140 KM i jedan kazneni bod; za drugi evidentirani prekršaj T. D. izreći će se jedinstvena novčana kazna u iznosu od 150 KM i jedan kazneni bod; također, i za treći evidentirani prekršaj T. D. izreći će se jedinstvena novčana kazna u iznosu od 150 KM i jedan kazneni bod.

mup zhž