FOTO  Posušje: Veliki interes za proizvodnju industrijskih krastavaca

Posušje, krastavac, krastavci, kiseli krastavci
Prezentacija projekta je organizirana za poljoprivredne proizvođače i sve zainteresirane koji se žele uključiti u ovaj projekt.

Predavači iz Hamburga

Predstavljanje su održali predstavnici tvrtke Kühne iz Hamburga u Njemačkoj i Unije za održivi povratak i integracije Bosne i Hercegovine, koji su ujedno i nositelji ovog projekta u Bosni i Hercegovini, a koji za cilj ima podići kapacitete stanovništva naseljenog u ruralnim područjima BiH. Projekt je predstavljen u nazočnosti brojnih poljoprivrednih proizvođača. Na predstavljanju su također bili i zainteresirani poljoprivrednici iz Tomislavgrada i Širokog Brijega.

Za sve koji se žele uključiti u projekt proizvodnje industrijskih krastavaca, osiguran je sadni materijal, edukacija, tehnička podrška i savjetodavne usluge. Svi zainteresirani poljoprivrednici mogu se javiti u Odjel za razvoj Općine Posušje ( ured 111) radi ispunjavanja prijavnih obrazaca.

Preduvjeti

Preduvjeti koje proizvođači moraju ispunjavati su:

- Pripremljeno zemljište za sadnju

- Moraju imati pristup nekloriranoj vodi

- Postavljeni stupovi na visini 1,80m iznad zemlje

- Korištenje isključivo sjemena ili rasade koju Kühne stavi na raspolaganje (isto vrijedi i za zaštitna sredstva i gnojivo)

Poduzeće Kühne budućim kooperantima nudi tjednu isplatu kao i otkup svih proizvedenih količina na jednom zbirnom mjestu. Ovaj projekt predstavlja niz aktivnosti koje Općina Posušje provodi s ciljem podizanja postojećih i izgradnje novih kapaciteta poljoprivrednih subjekata.

HERCEGOVINA.info