Posušje:Učenici ne žele na nastavu, ministrica ističe kako se radi o sudskoj presudi

Posušje, prosvjed, Posušje, štrajk, Posušje, štrajk, bojkot, gimnazija fra grga martić, Posušje, Posušje, Gimnazija
..javnost su pustili svoje pismo u kojem negoduju zbog zaključivanja pozitivnih ocjena određenom broju učenika na kraju prošle školske godine, prenosi Večernji list BiH.

Učenici spomenute škole sve povezuju s financijskim stanjem roditelja tih učenika te se pitaju je li glavni cilj obrazovanje ili papir na kojem piše dvica.

Podsjetimo, u lipnju je u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje izvršen inspekcijski nadzor po žurnom postupku, po žalbi roditelja koji se obratio izravno Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a.

Razlog žalbe su bile negativne ocijene učenika. Po žalbi je, kao što je to u uobičajeno u ovakvim slučajevima, postupila županijska prosvjetna inspektorica, te je cijeli slučaj dobio i sudski epilog. Učenici, ali i njihovi roditelji, u svojim istupima najviše iznose nezadovoljstvo postupcima resornog ministarstva, međutim, riječ je o provedbi sudske odluke na koju ministarstvo ne može utjecati.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Ružica Mikulić jučer je za Večernji list izjavila kako je Sud donio odluku po kojoj je ministarstvo postupilo. O cijelom slučaju, pored učenika, roditelja, nastavničkog vijeća, izjasnile su se i određene političke stranke. "Ne ulazeći uopće u meritum stvari, smatramo apsolutno nedopustivim da se dopušta da djeca gimnazije fra Grge Martića ne pohađaju nastavu.

Roditeljima djece koja ovih dana prosvjeduju poručujemo da djecu vrate na pohađanje nastave i nađu neke druge načine izražavanja nezadovoljstva, gdje cijenu neće plaćati djeca i njihovo obrazovanje", poručili su iz Županijskog odbora Hrvatske republikanske stranke ZHŽ-a.