FOTO  Posušje: Predstava gimnazije fra Grge Martića u srijedu 30.rujna

Posušje, predstava, Gimnazija, gimnazija fra grga martić

Predstava će se izvesti u srijedu (30.rujna) u posuškoj kinodvorani u 19 sati.
-Nastojali smo „produžiti život" legendarnim likovima našeg proslavljenog autora Milana Begovića iz drame „Bez trećega", Gigi Barićevoj i njezinom suprugu Marku, pridruživši im i neke posve nove likove, kazali su o predstavi njezini akteri, ne želeći otkrivati previše detalja iz sadržaja.

-Dođite u srijedu u kinodvoranu i sami dokučite što je istina i postoji li ona uopće, tko je koga i je li prevario, radi li se o stvarnoj ili nametnutoj krivnji. Istinu će vam otkriti, ili je od vas sakriti: Marija Bešlić u ulozi Gige Barić, Dario Mihalj u ulozi Marka Barića, Vinko Čutura u ulozi dr. Freda Mužinića, Andrea Kukić u ulozi Lorene Antičević, David Bakula u ulozi Zlatka Antičevića, Jelena Jukić u ulozi inspektorice Ane Plavčić, Josip Čutura u ulozi odvjetnika Grgura Juratovića, Jana Čamber u ulozi služavke Magde, Ivana Penava kao narator, stoji u pozivu posuških gimnazijalaca na ovu predstavu koju su režirale profesorice ove gimnazije Jasminka Petric i Marija Vučić, a tekst su napisali Jozo Kolobarić i prof. Jasminka Petric.

Iz radnje ove predstave izdvojili su kako se Marko Barić vraća nakon osam godina zarobljeništva iz Sovjetske Rusije, a ne zatiče kod kuće svoju ženu, s kojom nikad nije doživio prvu bračnu noć jer ih je rat razdvojio odmah nakon vjenčanja. Giga se vraća kući iz grada u pratnji... pa pozivaju sve ljubitelje kazališta u intrigantni svijet tajni, spletki, ljubomore, taštine, krivnje...
Gimnazijalci, svi redom, ističu kako nije bilo teško ostajati nakon nastave i pripremati predstavu, to im je, kažu bilo zadovoljstvo, a zadovoljne su i profeosorice koje su radile s njima. Ulaz na predstsavu je 2 KM.