FOTO  Posušje: Glazbeno-poetska večer

vijeće mladih posušje,  glazbeno-poetska večer, Posušje

Dva su povoda ovom događaju. Prvi, 100 godina smrti hrvatskog pjesnika, novelista, feljtonista, esejista i putopisca Antuna Gustava Matoša. Drugi, 200-ta obljetnica rođenja hrvatskog pjesnika, jezikoslovca i političara Ivana Mažuranića.

Sve prisutne u program je uveo Ljubo Kovač, koji je bio i voditelj cijelog projekta. Potom se prisutnima obratio i rekao nekoliko riječi o Antunu Gustavu Matošu, profesor Vlatko Mišetić. Nakon njega, sve prisutne je pozdravio predsjednik Vijeća mladih općine Posušje, Mate Lončar i izrazio veliku radost zbog ovog događaja u Posušju, te istaknuo jako dobru suradnju Vijeća mladih i Matice Hrvatske. Prigodne Matoševe pjesme recitirali su članovi Vijeća mladih Tomislav Jukić i Anđelka Oreč. Okupljenima se obratio i predsjednik Matice Hrvatske podružnica Čitluk, gospodin Andrija Stojić i rekao nekoliko riječi o Ivanu Mažuraniću. Mažuranićeve pjesme recitirali su članovi Vijeća mladih Jozo Kolobarić, Antonela Bakula i Mario Čamber. Na kraju se obratio Predsjednik Matice Hrvatske podružnica Posušje, gospodin Blago Kovač i zahvalio se svima na dolasku unatoč lošem vremenu. Muška i ženska klapa Zvizdan, cijeli program upotpunile su i uljepšale prigodnim pjesmama.
Ovim događajem željeli smo odati počast dvojici hrvatskih Velikana.
Ovaj događaj su organizirali Matica Hrvatska podružnice Posušje i Čitluk u suradnji sa Vijećem mladih općine Posušje i Kulturnim umjetničkim društvom Zvizdan.

Vijeće mladih općine Posušje