Posušje će dobiti moderni granični prijelaz

Posušje, granica
"Mi smo dobili kategorizaciju graničnog prijelaza Osoje za putnički i robni promet. Na prošloj sjedniciOpćinskog vijeća je usvojen Regulacijski plan, što je bio preduvjet za otkup zemljišta od strane Uprave za neizravno oporezivanje. Još čekamo sitnice za završetak i otkup zemlje od strane Federacije. Samim time smo ispunili uvjete za pristupanje izradi projekte dokumentarcije", rekao je za Federalnu televiziju Tomislav Čutura Savjetnik načelnika za urbanizam Općine Posušje.

Posušje je općina s najmlađim stanovništvom u Bosni i Hercegovini. Iako imaju mali budžet, žele zadržati mlade i stvoriti uvjete za brži ekonomski razvoj.

Prosječna starost Posušanina je 36 godina. U ovoj općini oko 20 posto stanovništva mlađe je od 15 godina. Osnovna je škola najbrojnija u državi - 1.255 učenika.

Prije deset godina prvi i posljednji put sa federalne razine Općina dobiva sredstva za izgradnju nove škole, tek toliko da je pokrije.

Njezin završetak je najprioritetniji projekt u općini Posušje, a ne odustaje se ni od znatno skupljih kapitalnih projekata kao što je kanalizacijska mreža.