FOTO  Pobjedom ženske klape Drača završen prvi Festival klapske pisme Posušje 2014

Posuški stećak, Drača, klapa Drača

Posuški stećak i novčana nagrada od 1500 KM time je otišao u ruke jedne od najboljih klapa, ne samo Hercegovine već i šire, a nagradu im je uručila Helena Lončar, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije zapadnohercegovačke.

Drugo mjesto, a time i 1000 KM, po ocjeni žirija pripalo je ženskoj klapi Diva iz Širokog Brijega, a nagradu im je uručio predsjednik Festivalskog odbora Ljubo Begić.

Ženska klapa Narenta iz Mostara osvojila je treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM, a nagradu im je uručila direktorica Megglea za BiH Jadranka Penava.

Nagrada publike Bura ostala je u Posušju i dobila ju je ženska klapa Zvizdan. Nagradu im je uručio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.

„Jako smo sretni jer su svi sudionici Festivala zadovoljni. Klape su bile odlične, publika još bolja, scenografija, voditelj... a mi smo se potrudili da organizacija bude na visokoj razini. Ovim projektom smo pokazali da se i u Posušju mogu raditi veliki kulturni projekti i Festival je u prvoj godini postojanja postao središnji događaj manifestacije Posuško lito. Malo je ljudi uopće mislilo da će Festival biti ovako dobar, a mi iz Festivalskog odbora da nismo u to vjerovali ne bismo ni krenuli u projekt", kazao je predsjednik Festivalskog odbora Ljubo Begić zahvalivši svima, posebno sponzorima, na podršci.

Posuška publika bila je vidno oduševljena i po riječima mnogih Festival je nešto najbolje što se u Posušju dogodilo u kulturi posljednjih 20 godina.

Drugi Festival klapske pisme Posušje 2015 održat će se 1. i 2. kolovoza 2015.