Otkup mlijeka u Posušju krenuo iznad svih očekivanja

mljekara, blokada, granica, mlijeko, zdravlje, mljekomati, Ljubljana, bolesti jetre, kancerogene tvari, Agencija za sigurnu hranu, Posušje, mlijeko, otkup, mlijeko, izvoz, proteini, nedostatak proteina, znakovi, mlijeko, kravlje mlijeko, kozije mlijeko, mlijeko, zdravlje, alergije, mljekari, mljekara, izvoz, eu, BIH, mlijeko, izvoz, istraga, mlijeko, Lijanovići, glamoč, zdravlje, hrana, mlijeko, koncentracija kloramfenikola, antibiotik, kancerogene tvari, mlijeko, hrvatska EU, Marijana Petir, mlijeko, sok od naranče
Uz Općinskog načelnika Branka Bagu i predstavnika Službe za gospodarstvo, obnovu, razvitak i civilnu zaštitu, sastanku su nazočili predsjednik Uprave tvrtke Meggle Marijan Vučak i direktorica prodaje i marketniga za BiH Jadranka Penava, te kooperant u ovom projektu vlasnik tvrtke BGL Commerce Bruno Kovač.

Na sastanku su analizirali dosadašnju suradnju koja je krenula prije nekoliko mjeseci otkupom mlijeka na području općine Posušje.

Izraženo je zadovoljstvo dosada postignutim, jer je otkup mlijeka krenuo iznad svih očekivanja. Da podsjetimo: općinski odjel za poljoprivredu je prošle godine napravio bazu podataka zainteresiranih proizvođača mlijeka, a Općina je nabavila, u svrhu otkupa mlijeka, dva laktofriza od 550 i dva od 300 litara za početak otkupa.

Potvrđen je veliki interes i zanimanje proizvođača mlijeka - farmera za predaju i otkup mlijeka od strane tvrtke Meggle.

Također se razgovaralo o načinima poboljšanja dosadašnje suradnje, te su ovom prilikom određene i neke smjernice po tom pitanju.

Na sastanku je razmatrana i mogućnost otkupa kozjeg mlijeka.

Boboska.info