Objavljen Natječaj za Festival klapske pisme Posušje 2014

klapska večer, klape

Na natječaj, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti muške, ženske i mješovite klape. Klape će se natjecati u dvije kategorije. Muška klape nastupit će u subotu, 2. kolovoza 2014., a ženske i mješovite u nedjelju, 3. kolovoza.

Svaka klape koja želi sudjelovati na Festivalu treba popuniti prijavni obrazac objavljen na festivalskoj web stranici www.fkp-posusje.com na kojoj je i sam tekst Natječaja kao i Pravilnik Festivala.

Klape će na Festivalu izvoditi po dvije pjesme, a na Natječaj trebaju dostaviti četiri pjesme kako bi Festivalski odbor mogao odabrati dvije pjesme u slučaju podudaranja prijavljenih pjesama.

Na Festivalu se dodjeljuju nagrade Stručnog žirija, publike te posebne nagrade, priznanja i zahvalnice.

U kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa dodjeljuju se nagrade stručnog žirija za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto koje podrazumijevaju i novčanu nagradu.

Prva nagrada stručnog žirija u kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa nosi naziv „Posuški stećak".

Klape sudionice Festivala natječu se i za najbolju mušku, odnosno žensku i mješovitu klapu Festivala prema ocjeni publike. U obje kategorije dodjeljuje se Priznanje „Bura" za najbolje klape u obje kategorije. Ovo priznanje ne uključuje novčanu nagradu.

Natječaj je otvoren do ponedjeljka, 2. lipnja 2014., a zainteresirane klape prijavni obrazac kao i ostale materijale propisane Pravilnikom trebaju dostaviti isključivo pute e-maila: [email protected]

Organizator će popis klapa koje će sudjelovati na Festivalu objaviti 15 dana od zaključena roka prijava.