Među 2177 nezaposlenih osoba najviše trgovaca i ekonomista

opčinsko vijeće, Posušje

Prema navedenim podacima, krajem 2014. na Zavodu se vodilo 2177 nezaposlenih osoba, od čega je ponajviše bilo prijavljenih trgovaca, dok među osobama s višom i visokom stručnom spremom najviše je bilo nezaposlenih ekonomista. Korisnu opasku maturantima koji ne nastavljaju daljnje školovanje, kao i apsolventima s govornice je uputio vijećnik Ante Begić, piše Dnevni list.

On je podsjetio na nužnost prijave učenika i studenata netom po završetku školovanja u ispostavu Zavoda kako ne bi u pitanje doveli pravo na zdravstveno osiguranje. Voditeljica podružnice Ivana Erceg kazala je kako će pravodobno uputiti i obavijest školama o ovom pitanju.

Također, potvrđeni su članovi radnog tijela za pripremu manifestacije "Posuško lito", čime će uskoro započeti i konkretni koraci u osmišljavanju i realizaciji ovogodišnje manifestacije. Usvojen je i prijedlog odluke o raspisivanju i održavanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica općine Posušje. Prema planu, izbori bi se trebali održati 7. lipnja 2015., no kako je istog datuma predviđen posjet pape Franje Bosni i Hercegovini, postoji mogućnost promjene termina. Aktualni sat protekao je u znaku pitanja vijećnika o temi mogućnosti obnove školskih objekata, uređenja prateće infrastrukture i zimskog održavanja ulica. Također, Povjerenstvo za poslove mjesnih zajednica obavijestilo je članove Vijeća kako je na inicijativu J.U. Urbikom po mjesnim zajednicama u tijeku prikupljanje prijedloga za plan označavanja svih naseljenih mjesta i objekata na području općine Posušje, a sukladno Zakonu o označavanju i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva koji je donijela Skupština ZHŽ-a. Po ovom pitanju pojačane su aktivnosti i u Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar oko izrade aplikacije za uspostavu i održavanje adresnog registra, uz potporu švedske vlade kroz projekt "Izgradnja kapaciteta za unaprjeđenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini" - CILAP.