Kaznene prijave u Sveučilištu Philip Noel Baker

Posušje
UO Sveučilišta donio je odluku o pokretanju kaznenog postupka protiv bivšeg vršitelja dužnosti rektora doc. dr. Marinka Markića zbog zlouparebe položaja i tužbe za naknadu štete.

Vršitelj dužnosti rektora prof. dr. Gutić kazao je kako Sveučilište ima budućnost, te da se svi nagomilani problemi i teškoće mogu otkloniti u realnom roku.

"Smatram da će trebati napraviti određene radikalne promjene i trasirati prepoznatljivo mjesto Sveučilišta u njegovom okruženju. Namjeravam da, sa kolegama, vlasnikom i upravom, stvorim prepoznatljiv imidž", mišljenja je prof.dr. Gutić.

On je precizirao kako je rad Sveučilišta u proteklom razdoblju bio otežan zbog određenih kadrovskih, te problema normativno-pravne i financijske prirode, ali istovremeno smatra da to nisu nerješivi problemi i da se mogu prevladati.

Međunarodno Sveučilište Philip Noel Baker osnovano je 2006/07. godine, a trenutno mu je sjedište u Posušju. To je jedino Sveučilište u Europi koje je dobilo pravo nositi ime nobelovca Philipa Noela Bakera, jednog od osnivača Međunarodne lige humanista.

Sveučilište Philip Noel Baker je u Posušje doveo bivši županijski ministar obrazovanja Vjekoslav Čamber, a ovih dana studenti iz istoga kupe svoju dokumentaciju pošto Sveučilište nije dobilo dozvolu za rad kao visokoškolska ustanova.

Posušje-online.info