FOTO  Jerko Kovač iz Posušja ušao u Guinnesovu knjigu rekorda kao najstariji igrač bridža

Jerko Kovač, bridž, guinnessova knjiga rekorda, Guinness rekord

O razlozima zbog kojih toliko godina uspješno igra bridž navodi da su „za to zaslužni hercegovački geni, dalmatinska kuhinja i dubrovačka klima."
Ovom povijesnom događaju prisustvovao je i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je Jerki čestitao na ovom velikom uspjehu, jer bridž pripada obitelji olimpijskih sportova.

U Dubrovniku je u njegovu čast organiziran bridž turnir na kojem je nastupilo preko 100 sportaša, odnosno 54 para iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Engleske i Sjedinjenih Američkih Država.
Među njima su bili predstavnici iz Posušja. Ispred Bridž kluba "Herc" iz Posušja nastupili su Slaven Penava i Toni Marušić koji su osvojili 23 mjesto, dok je za Bridž klub „Imotski" zaigrao Stanislav Mandurić u paru s Farukom Mašićem i zauzeo 12 mjesto.

- Drago nam je što smo svojim nastupom uveličali slavlje našeg Jerke i što smo u iznimno jakoj konkurenciji ostvarili zapažene rezultate, rekao je Mandurić.

Dodajmo da je općina Posušje bila sponzor prijevoza, dok je Turistička zajednica ŽZH - podružnica Posušje, u dogovoru s organizatorima, iskoristila priliku za promociju Županije Zapadnohercegovačke na način da je svaki igrač na dar dobio turistički vodič ŽZH.