Iz tiska izašla peta knjiga književnice Miljenke Koštro

knjiga, Miljenka Koštro
Nakon uspješno objavljenog prvijenca, romana "Biti Viktor" (2016.) te prije njega triju zbirki poezije "Cvijetnjak na kamenjaru" (2003.), "Miris vječne mladosti" (2004.) i "Čarolije svitanja" (2008.), književnica Miljenka Koštro priređuje 61 kratku priču pod nazivom "Pogled u nedogled".

Miljenka Koštro rođena je 13. svibnja 1964. u selu Broćanac u općini Posušje. Osnovnu školu pohađala je u Broćancu i Vraniću, dok je opću gimnaziju 1983. godine završila u Posušju. Godine 2005. upisala je studij hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Mostaru, ali ga nije privela kraju. Majka je troje djece. Danas s obitelji živi u Viru kod Posušja.

Iako je poeziju počela pisati još u osnovnoj školi, prvu zbirku pjesama objavila je tek s 39 godina života. Piše pjesme za djecu i odrasle i prozu.

Radovi su joj objavljivani u časopisima: Osvit, Motrišta, Hrvatsko slovo, Suvremena pitanja, Zvona, Hrvatska misao, Imotska krajina, Svjetlo riječi, Podstranska revija, Hum, Katolički tjednik, Virko idrugi. Stalna je suradnica dječjeg lista Cvitak, gdje objavljuje pjesme i kratke priče. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice hrvatske i HKD Napredak Posušje.