Golferi Posušja prvaci Bosne i Hercegovine

golf, Posušje, prvaci

Ako neka sportska ekipa u Bosni i Hercegovini a slobodno možemo reći i šire, ne zna kako se brane boje, grb i zastava kluba, kako se voli klub i kako se natječe za svoj klub, imamo jednostavno rješenje….nazovite GK Posušje.

Prvaci Lige Bosne i Hercegovine u golfu za 2019 je ekipa Golf Kluba Posušje. Ne zaboravimo da je ekipa GK Posušje i 2018. kao i 2017. bila najbolja, što već nije mala stvar, piše bhgolf.ba.

Kapetan Tiho Parlov je vrhunski predvodio svoju ekipu u sastavu: Mladen Mušura, Žarko Romić, Ivan Lončar, Mario Perić, Nevenko Ćuk i naravno Tiho Parlov. Svi zajedno su učestvovali u ovom šampionskom pohodu. Da ne izdvajamo da je netko više ili manje doprinosio svojom igrom ovoj uvjerljivoj pobjedi, ali moral pozitivna energija je bila konstanta i to na vrhunskoj ljestvici.

Sjajna igra u Posušju, Zavidovićima i Sarajevu, igra koja pomjera standarde kvaliteta golf rezultata u Bosni i Hercegovini, jer ako želite da pobjedite ove momke morate igrati vrhunski golf – ekipno, a ne pojedinačno.

Drugo mjesto osvojila je ekipa GK Sarajevo i to u zaostatku rekordnih 24 poena, što je slobodno možemo reći ponižavajuće. Ekipa pojedinaca bez energije i strasti koja je mislila najgore u sportu ….. Lako ćemo. E nećete, stigao je odgovor iz Posušja.

Bez igre, bez treninga, bez energije branit boje najstarijeg golf kluba u Bosni i Hercegovini a igrate protiv sjajne momčadi i očekujete da pogriješe, da naprave neke velike greške a ne da napredujete, trenirate, igrate dižete svoju igru na pobjednički timski nivo, onda će vas to dovesti u poraz. Rukovodstvo GK Sarajevo sve je prepustilo odličnim pojedincima, sjajnim golferima pojedinačnim šampionima, osvajačima mnogih turnira u BiH da se sami bore i budu na ovaj način poraženi ne shvatajući da je ovo takmičenje golf klubova a ne pojedinaca.

Ostaje golf klubu Sarajevo da naredne godine pripaze jer im se približava ekipa GK Krivaja iz Zavidovića koja je sjajnim partijama zasluženo osvojila 3 mjesto u klupskoj ligi Bosne i Hercegovine u golfu. Odlična ekipa, mlada, vatrena, željna dokazivanja će vrlo brzo da remeti planove najboljima zato zapamtimo ova imena ekipe GK Krivaja: Bekim Zuferi, Benjamin Mujanović, Kenan Mujanović, Tarik Đerzić i Haris Mujanović.

Kada sumiramo ovu Ligu 2019 godine shvaćamo da imamo dva kluba (GK Posušje i GK Krivaja) koji se vole, poštuju od svojih članova kluba što se vidi po rezultatima i imate dva kluba (GK Sarajevo i GK Hercegovina) čiji članovi su pojedinci koji su izgubili pripadnost klubu, što se također vidi po rezultatima.

Bez i jedne mrlje, primjedbe, žalbe ni službeno ni neslužbeno, ekipa GK Posušje je osvojila treći put za redom Klupsku Ligu Bosne i Hercegovine u golfu, što je za sve nas koji volimo ovu igru za veliki respekt, a taj klub predvodi predsjednik Veljko Lončar.