FOTO  Druženje Vijeća mladih općine Posušje i članova Udruge osoba s invaliditetom Posušje

vijeće mladih, Posušje, Blidinje
U jutarnjim satima ekipa od 44 osobe krenula je u park prirode, a prva destinacija bila je župa sv. Ilije u Masnoj Luci gdje nas je ugodnim razgovorom, lijepi riječima, Božjim blagoslovom i zakuskom počastio domaćin fra. Petar Krasić. Sam je istaknuo oduševljenje radom mladih u Posušju, te je na koncu rekao kako ga je posebno dirnuo zapis koji smo ostavili u muzeju. Veliko mu hvala!
Nakon toga smo se zaputili na Risovac u restoran „Staza" gdje nas je dočekao direktor kompleksa gospodin, Ivan Šarić sa svojim suradnicima. Uslijedio je ručak, a potom šetnja, vožnja biciklima i zabava.
U popodnevnim satima u prostorijama restorana „Staza" održali smo kreativne radionice, kojima je glavni cilj bio zajednički rad članova Vijeća mladih općine Posušje i osoba sa invaliditetom. Radionice je vodila Anđelka Oreč. Radovi su ostali kao vječna uspomena ljubaznom osoblju spomenutog restorana.
Prije samog povratka posjetili smo grob Dive Grabovčeve na Kedžari, te se zajednički pomolili. Na povratku kući uslijedila je kava i zakuska u motelu „Hajdučke vrleti" koji su svakako simbol Blidinja.
Naš izlet su upotpunili i naši prijatelji, predstavnici medija Ljubo Kovač i Pero Crnogorac, te im ovim putem zahvaljujemo na suradnji.
Vesela ekipa je druženje nastavila u slastičarnici u centru Posušja, gdje su sa radošću još jednom prepričali događaje tog prekrasnog dana, a potom su se svi uputili svojim kućama.
Izjave za medije dali su predsjednik Vijeća mladih, Mate Lončar, koji je rekao da su presretni i prezadovoljni zbog odrađenog projekta. Ova djeca i njihovi roditelji dokazali su nam da uistinu sreću čine male stvari. Druženja i suradnju nastavit ćemo i u budućnosti, te podržavati njihov rad u skladu s mogućnostima, zaključio je Lončar. Anđelka Oreč, voditeljica radionica i dopredsjednica Vijeća mladih izjavila je da su članovi Vijeća mladih dali sve od sebe kako bi ovaj bio realiziran na najbolji mogući način, ali da ono što su njima danas dali članovi ove udruge je nešto puno, puno više, nešto što se riječima ne može opisati.