FOTO  Divlje priče odjekuju posuškim ulicama

Posušje, film
Filmske večeri Operacije kino, na Trgu hrvatskih branitelja, otvorene su filmom „Divlje priče" redatelja Damiána Szifróna, prošlogodišnjim dobitnikom nagrade publike Sarajevo Film Festivala i nominiranog za prestižnu filmsku nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Ovaj satirično-tragični film, s elementima humora koji su izraženi tijekom cijelog filma, obiluje i izvrsnom glumačkom ekipom, koja predstavlja pravo umijeće glume. Smanjena upotreba grafičkih i vizualnih efekata pokazala je pravu nadarenost i podignula cijelu priču na jednu novu realističniju razinu.
Radnja filma prikazuje živote običnih ljudi i sve ono s čime se susreću u svojim „običnim" životima te što se dogodi kada se običan čovjek dovede do granice izdržljivost. Kroz 6 priča ovog filma svatko će se moći nasmijati kao i poistovjetiti s tim „običnim ljudima."

Film „Divlje priče" obiluje humorističnim scenama i radnjom koje su u velikoj mjeri originalne, što je teško, zapravo nemoguće, reći za noviju kinematografiju.

PAUK nam je svakako donio osvježenje s kinom na otvorenom i odličnim izborom filmova, o kojima će se još pričati. Na prepunom trgu sinoć se tražila stolica više, organizatori su zadovoljni odazivom kao i reakcijama publike. Jedan od gledatelja je izjavio: „Ovaj filmski uradak je zaista jedno impresivno djelo i preporučujem ga svima. Odavno se nisam ovako nasmijao."