Pomaci za braniteljsku populaciju u Zapadnoj Hercegovini

neovisni vijećnik, branitelji, Vlada ZHŽ, Široki Brijeg, smjena vlasti, siroki, koncert, Božić

...e pomoćnicima općinskih načelnika za pitanja braniteljske populacije, a središnja tema njihovih razgovora bilo je skorašnje raspisivanje Natječaja za dodjelu stanova. „Naše Ministarstvo je već ranije zatražilo sve potrebne podatke za stradalnike rata a s ciljem što pravednije raspodjele stambenih objekata na prostoru ŽZH, odnosno kako bi se maksimalno ispoštivao postojeći zakon.

Naišli smo na veliku susretljivost i predsjednika općinskih vijeća, kao i pomoćnika općinskih načelnika za pitanja branitelja i mogu reći kako je velika zainteresiranost svih strana da se realizacija samog projekta što prije i na što kvalitetniji način privede kraju“ – konstatirao je ministar Viktor Kvesić neposredno po okončanju sastanka u Grudama.

Također, na ovom sastanku se razgovaralo i o ostalim pravima branitelja, prvenstveno onim pravima koja su u općinskoj, te županijskoj nadležnosti, pa je Ministarstvo i ovom prilikom ukazalo na određene obaveze samih općina u ŽZH.

„Izvijestili smo predstavnike općinske vlasti i o najnovijem vidu suradnje s Ministarstvom branitelja Republike Hrvatske, suradnji s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, no ponavljam u ovom trenutku je najvažnije to što je postignut dogovor između obitelji poginulih i stradalih branitelja naše Županije pri samoj dodjeli stanova. Čitava atmosfera po tom pitanju je i više nego pozitivna, pa vjerujem kako ćemo u predstojećem razdoblju imati još bolju i uspješniju suradnju“ – zaključio je ministar Kvesić.

abc portal.info