Počela je nova školska godina – Čuvajmo ih, pazimo ih!

zračna luka mostar
Našao se tu i po koji slatkiš, kao i kreativno urađena diploma za upis u prvi razred.

U tomislavgradskoj Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u prvi razred ukupno je upisano 115 učenika. Od toga su u Tomislavgradu četiri prva razreda sa 78 učenika. Njih i njihove roditelje osobno su pozdravili ministar Petar Galić, ravnateljica škole Milica Skočibušić, te drugi djelatnici škole sa željom da ih u ovoj školskoj godini, ali i cijeloga životnog puta prate zdravlje, sreća i uspjeh.

U 1d razredu, kod učiteljice Dubravke Bagarić, bilo je posebno emotivno. Upravo je u taj razred trebala krenuti još jedna djevojčica - Božana Mioč. Nažalost, umjesto njezinoga lika u školskoj klupi, gledamo uokvirenu fotografiju kao uspomenu i trajni podsjetnik na djevojčicu stradalu u prometu.

- Ne želimo ju zaboraviti, a njezinim roditeljima izražavamo zahvalnost zbog iznimne humane geste kojom su darovali živote drugim ljudima, kazala je učiteljica Dubravka. Njoj, nazočnim roditeljima, ali i Božaninim vršnjacima, koji su je poznavali još iz vrtića, prvoga dana školske godine potekle su i suze. Nažalost, nisu suze radosnice.

 

Tomislavcity