VIDEO  Pljusak u nekoliko sekundi potopio Mostar, nevrijeme u Posušju...

nevrijeme

Subotno popodne nije nimalo bilo mirno u Posušju, na koje se sručilo grmljavinsko nevrijeme popraćeno s jakom kišom i gradom. Nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, kišom i gradom na pojedinim mjestima, zahvatilo je danas Posušje iza 19 sati.

Ekipa portala Grude.com napravila je kratak videozapis Mostara pod vodom. Cestu na Aveniji bilo je nemoguće prijeći. Pljusak je u nekoliko sekundi potopio grad.

Obilne padaline s jakim vjetrom i gradom pogodile su danas područje i Laktaša, Prnjavora, Dervente, Gračanicu, Banja Luku...

- Bilo je strašno tih pola sata, dok je padalo, kao da je uragan naletio. Skoro kompletna indutrijska zona Stjepan Polje je pretrpjela manje ili veće štete - kazali su mještani Gračanice za medije.

Slična situacija je i u dijelovima Hrvatske. Naime, jaka kiša praćena vjetrom pogodila je šire područje grada Slavonskog Broda. Ovo je već drugi puta u samo pet dana da se Brođani bore sa velikom količinom oborina.

Ponovno su poplavljeni podrumi, podvožnjaci i ceste. Na terenu su sve raspoložive snage Javne vatrogasne postrojbe kao i djelatnici gradskog vodovoda, Hrvatskih voda i cesta.

Prema dugoročnijim prognozama, kiša nas očekuje sljedećih nekoliko dana.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini će poslijepodne doći do smanjenja naoblake. Intenzivnije padaline bit će u Krajini, središnjim i istočnim područjima Bosne, gdje se očekuje od 10 do 20, lokalno do 30 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 13 do 19, na jugu od 21 do 25 stupnjeva.

U Bosni će ponedjeljak, 22. svibnja, biti u umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu naoblaku. U središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

U BiH u utorak, 23. svibnja, bit će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 19 do 23, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

U BiH u srijedu 24. svibnja, bit će nestabilno vrijeme uz povremene lokalne pljuskove. U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature od 9 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 24 do 28 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.