FOTO/VIDEO  Park prirode Blidinje u agoniji zbog nemara nadležnih

Već nekoliko godina traje agonija skijališta na Blidinju, smještenog u parku prirode koji je pod službenom nadležnosti općina Posušje, Jablanica i Tomislavgrad, odnosno Vlada u Mostaru, Širokom Brijegu i Livnu pa znalci tamošnjih prilika upravo podjelu nadležnosti vide kao jednog od glavnih krivaca trenutkog stanja.

Iako se, uglavnom na privatnu inicijativu, još prije dvije sezone na Blidinju upalilo žičaru i osiguralo skijašima nekoliko skijaških dana, dugovi za električnu energiju i ostalu infrastrukturu kao i neisplaćene plaće radnicima te njihovo otpuštanje, doveli su do situacije da skijalište na Blidinju zjapi potpuno prazno.
Iako je bilo najava o potencijalnim investitorima, ni u tom segmentu nije se napravio niti jedan korak, a nebriga vlasti te administracija i birokracija zaustave svakog tko makar pomisli da bi ovo skijalište moglo biti profitabilna investicija.

O problemu skijališta na Blidinju, ove je subote prikazan i dvominutni TV prilog, a u nastavku pogledajte što su zabilježile kamere BHRT-a.

Video prilog pogledajte na slijedećem linku :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JfbMzisupfs
dalmacijaski.com