Okončan prvi dan projekta "72 sata bez kompromisa"

...će naredna tri dana beskompromisno dati sve od sebe i volontiranjem pomoći svima koji su u potrebi djelujući na 42 projekta u 22 mjesta.
Njihova 72 sata započela su upoznavanjem s domaćinima i sa skupinama iz drugih mjesta s kojima će provesti naredna tri dana. Potom je svatko preuzeo svoju odgovornost i započeo s planiranjem i realizacijom projekta. Ovisno od mjesta i organizacije župnih timova, projekti su podrazumijevali kreativne radionice, čišćenje okoliša, humanitarni i socijalni rad, rad s djecom s posebnim potrebama, medijske radionice…


Mladi volontiraju u sljedećim mjestima: Sarajevo (župe Stup, Novi Grad, Novo Sarajevo; KŠC „Sv. Josip“, Područna škola KŠC-a na Stupu, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Zavod za djecu s posebnim potrebama „Mjedenica“) Kakanj, Zavidovići, Novi Travnik, Bugojno, Vareš, Žepče, Husino, Morančani, Zenica, Odžak, Gromiljak, Prozor, Tuzla, Vidovice i Podmilačje.
Projekt su došli posjetiti i predstavnici mladih iz Šibenske biskupije na čelu s vlč. Marinkom Mlakićem, biskupijskim povjerenikom za mlade, te koordinatori istog projekta iz Slovenije.
Podsjećamo, volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ ima za cilj razviti svijest o važnosti volonterizma kod mladih, potaknuti ih na volontiranje, te staviti mlade u prvi plan, tj. pokazati javnosti kako mladi nisu pasivni promatrači svega što se oko njih događa, nego žele aktivno sudjelovati u stvaranju bolje budućnosti. Veliki odaziv mladih potvrdio je trud koordinacijskog tima, koji je u posljednjih godinu dana održao veliki broj radionica na temu volonterizma u više od 50 mjesta Vrhbosanske nadbiskupije. U Vrhbosanskoj nadbiskupiji projekt se realizira se od 15. do 17. listopada, pod geslom „Pruži i ti svoju ruku – volontiRAJ NA ZEMLJI“, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

www.mladicentar.org