Održana 24. Hodnja mira Humac - Međugorje

humac
...su na 24. hodnji mira, koja je u 6.20h pošla od samostana sv. Ante na Humcu do župne crkve sv. Jakova u Međugorju. Nakon pozdravnoga govora, hodočasnike je na vanjskom oltaru crkve sv Ante na Humcu blagoslovio humački gvardijan fra Velimir Mandić. Uz molitvu i pjesmu u čast Kraljice mira, pristigli su pred međugorsku župnu crkvu sv. Jakova oko 10h. Potom su sudionici Hodnje mira i drugi nazočni vjernici sudjelovali u pobožnosti klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koju je predvodio fra Ivan Landeka ml.


Na Hodnji mira sudjelovala je i Olha Slavska iz Ukrajine koja je kazala da je 15. put u Međugorju: „Prvi put sam došla 2006. Sjećam se, to je bilo teško vrijeme za mene. Moja obitelj je bila pred raspadom i nisam znala kako dalje. Prijateljica me pozvala da dođem na seminar fra Joze Zovke. Nakon Međugorja, vrativši se doma, moj se život promijenio. Gospine poruke iz Međugorja postale su moja svakodnevnica, počela sam moliti krunicu, Bibliju sam stavila na stolić u svoju sobu, počela sam ići na svetu misu, ispovijedati se svaki mjesec. Počela sam osjećati da me Gospa zove svake godine u Međugorje. Ove godine smo došli jer želimo biti dio Hodnje mira. U mojoj zemlji situacija nije lagana, rat je u istočnoj Ukrajini. Zajedno s hodočasnicima iz različitih zemalja želimo moliti za mir, najprije za mir u našim srcima, zatim za mir u cijelom svijetu", kazala je hodočasnica iz Ukrajine.


Hodnju mira je 1992. pokrenuo Njemac Hubert Liebherr. On je, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, pokrenuo ovu Hodnju, vjerujući Gospinim riječima da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti.

Medjugorje.hr