Ocjene i izostanke svoje djece u Hercegovini roditelji će moći pratiti SMS-om i mailom

Učionica
...odredilo je Gimnaziju Ljubuški za provedbu pilot-projekta "E-škola". Ministarstvo se odlučilo za Gimnaziju Ljubuški prvenstveno zbog toga što je ona imala najbolje uvjete. Ova škola je tehnički opremljena i rad u školi se odvija u jednoj smjeni. Osim toga, u Gimnaziji radi mlad i kvalitetan kadar pa ona ima i jako dobre učenike. Nakon određenih priprema ovaj tjedan se krenulo s obukom djelatnika, a od ponedjeljka u Gimnaziji Ljubuški kreće ovaj projekt. Tako je Gimnazija Ljubuški prva škola u ZHŽ-u s e-školom.

Uskoro e-dnevnici

U razgovoru s ravnateljem Gimnazije Ljubuški Goranom Skokom doznajemo da su pripreme za projekt tekle jako dobro. "Prije godinu dana održane su prezentacije e-škole, odnosno e-dnevnika gdje su se profesori i roditelji upoznali s ovim projektom i objeručke ga prihvatili. Po završetku prezentacija osigurana su potrebna sredstva kako bi se škola opremila i pripremila za ovaj projekt. Mi smo školu umrežili, sada u svakoj učionici i prostoriji imamo pristup internetu. Imamo računala i projektore i stekli smo sve uvjete da se ovaj projekt realizira. Od ponedjeljka krećemo u ovaj projekt s tim da ćemo ostaviti postojeće dnevnike uz e-dnevnike koje ćemo dobiti. Ako sve bude u najboljem redu i ako svi budemo zadovoljni načinom na koji se projekt odvija, od iduće školske godine početkom devetog mjeseca krenuli bismo samo s e-dnevnicima", kaže ravnatelj. Smatra da nema nikakvog razloga zbog kojeg ovaj projekt ne bi uspio.
"Imamo vrlo dobru suradnju s roditeljima koji su jako zadovoljni ovim projektom. On je za njih od velike važnosti jer bi mogli dolaziti do informacija o svojoj djeci preko SMS poruke ili preko maila. Oni bi isti dan dobivali informaciju ako učenik izostane s nekog sata ili dobije neku ocjenu. Ako malo pogledamo budućnost i zemlje okruženja, manje-više većina njih je krenula u ovaj projekt i pitanje je vremena kada će i druge škole u našoj zemlji krenuti našim stopama. Mislim da će upravo Gimnazija Ljubuški poslužiti kao primjer drugim školama da započnu ovakvo nešto", kaže Skoko.

Učenici negoduju

Smatra da u ovom svemu najveću prednost imaju upravo roditelji. Vremena su užurbana i teško se izdvoji vrijeme za dolazak u školu tako da će im ovaj projekt omogućiti da odmah dobiju potrebne informacije. "Ništa se neće plaćati, ali od početka iduće školske godine roditelji koji žele na ovaj način dobivati informacije plaćali bi neki simboličan mjesečni iznos. Što se tiče učenika, oni su ipak najmanje zadovoljni ovim projektom te pomalo negoduju", kazao je za kraj Skoko.

Dnevni list