Novost na tržištu: Za dodatno snimanje svatova zaduženi su vlasnici sala

Tad je počeo nabrajati redom, od hrane do glazbe, a ja sam se slagao s njim djelomično, uzevši u obzir pretežno one svadbe kojih se sjećam. Njemu sve to djeluje savršeno, a meni ko' zahtjevnom Hercegovcu, naravno, nije sve po volji.

Nisam njemu govorio što mi smeta jer su već bila 2 sata iza ponoći, pa znam da bi potrajalo, teško bismo se sporazumjeli pa sam mu prepustio cijelo zaključivanje i dojmilo me se ono što je on opazio kod vlasnika svadbenih salona.

U prvoj kritičkoj rečenici rekao je da kod njih u Zagrebu vlasnici svadbenih salona rijetko nadgledaju cijele svatove, izađu par puta da vide jel sve protiče mirno, ali cijelonoćno motrenje ne dolazi u obzir. S tim sam se složio jer rijetko gdje je takav običaj prisutan. Možda bi trebalo uvesti i dodatno snimanje svadbe jer vlasnici vrlo dobro snime ono što se događa.

Jednom prilikom na svadbi sam vidio vlasnika koji se probudio u 3 sata jutri. Pola svatova ga je gledalo u čudu, a on je se nedavno žalio da ima vrlo malo svatova. Možda da se ne ukazuje kao vampir u 3 sata iza ponoći i ne plaši ljude stravičnom facom nakon buđenja, vjerujemo da bi i on radio ko' država jer ima odličnu salu, bez lažne skromnosti.

Za kraj ću ostaviti jednog lokalnog vlasnika koji je određenim mladićima, koji su se duže zadržali, rekao "jeste li vi kućna čeljad, ako niste izlazite". Teško je naći komentar na ovako drsko i bahato ponašanje, pa ga je bolje i ne komentirati jer vjerujem da će se taj 'dušebrižnik', koji se brine za kućnu čeljad, prepoznati u gornjoj rečenici.

I na kraju možemo se svi zajedno još jednom prisjetiti 'Hotela Grude', kad nije bilo općih dušebrižnika koji tjeraju goste, kad nije bilo svatovske sale koja bi grudskoj mogla zapeti, kad nije bilo loše konkurencije i kad nije bilo bezobraznih ugostitelja.

Optimizam živi, a i nada da će Grudski Hotel ponovno oživjeti.

GrandeBoss/boboska.com