Nevesinje dobilo suvremeno opremljenu bolnicu

Bolnica u Nevesinju

... predsjednik RS Milorad Dodik, vladika zahumsko – hercegovački i primorski Grigorije, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić, predstavnici Dobrotvornog fonda ‘Mihajlo Labalo’ i drugi gosti.

Nova bolnica u Nevesinju površine 3.600 metara četvornih je grandiozno zdanje koje po svojim građevinskim i tehničkim karakteristikama i sa suvremenom medicinskom opremom predstavlja jedan od najmodernijih objekata ove namjene u regiji, prenosi radio Nevesinje.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da završetak nove bolnice u Nevesinju dokaz da se zajedničkim radom mogu napraviti vrhunska djela. "Zahvaljujući velikoj ljubavi ktitora Labala, ulaganjima Vlade RS, angažiranju vladike Grigorija i doktora Peška i drugih dobronamjernih ljudi Nevesinje je dobilo ustanovu sa kojom se može ponositi", naglasio je Dodik.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da su Nevesinje i cijela Hercegovina danas dobili najmoderniju bolnicu koja će biti prepoznatljiva ne samo u Srpskoj već i u širem okruženju. "Ova bolnica ne samo što je najljepša po svom grandioznom izgledu već je opremljena najsuvremenijom opremom u kojoj će pacijenti dobiti kvalitetno liječenje, a moći će i da obave i dijagnostičke procedure", rekao je Bogdanić.

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije podsjetio je da je njegov prijatelj Mihajlo Labalo imao želju da Nevesinju podari zdravlje, jer je živio u najrazvijenijoj zemlji na svijetu i shvatio značaj bolnice za jedan kraj. "Radujem se i zbog Nevesinja, a mislim da smo samo na početku jedne velike obnove i izgradnje ovog mjesta", rekao je vladika Grigorije i pri tome istaknuo djela i humanost doktora Peška.

Ukazom predsjednika RS Milorada Dodika veliki ktitor Mihajlo Labalo posthumno je odlikovan Medaljom zasluga za narod za poseban doprinos u doniranju sredstava za izgradnju bolnice u Nevesinju i vjerskih objekata, pružanje humanitaerne pomoći u ratnom razdoblju i stipendiranju djece poginulih boraca Vojske RS. U ime obitelji medalju je primio Jovan Labalo koji je ukazao na životni put i veliku Mihajlovu želju da pomogne svojim Nevesinjcima i Hercegovcima, napominjući da je posebno želio da to bude bolnica i to ne mala već suvremena gdje će se njegovi zemljaci liječiti i biti što zdraviji i da to bude bolnica za budućnost, javlja Radio Nevesinje.