Zbog prosvjeda građana danas blokada prometa u Neumu

Stolac, Neum, cesta, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, Neum, blokada puta

S obzirom da meteorolozi i za danas najavljuju visoke dnevne temperature, vozačima preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tijekom dana, savjetujemo češće pauze.

Posebno skrećemo pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila, priopćeno je iz BIHAMKA-a.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-5 Gromiljak-Blažuj (dionica Zelena meraja-Mostarsko raskršće) zbog izvođenja neophodnih radova prometuje se otežano, jednom trakom, uz moguće kraće obustave (do 15 minuta).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 do 30 minuta. S obzirom da su dani vikenda pred nama očekujemo pojačan promet vozila i veće gužve kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prijelazima

Zbog prosvjeda građana za danas (07.07.) od 11 do 11:30 sati najavljena je blokada prometa u Neumu, na semaforu kod skretanja sa magistralnog puta prema donjem dijelu grada.