Za 18 mjeseci bit će gotova magistrala do Neuma

neum stolac, izgradnja, izgradnja ceste  , izgradnja ceste

Dovršeno je asfltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola, pri kraju je i asfaltiranje od Babinog dola do Oštrovca te gradnja tunela kod Oštrovca. Probijena je i trasa od Oštrovca do Broćanca, a sada se probija tunel dužine od 975 metara kroz planinu Žaba.

Uskoro bi trebala početi i gradnja puta od Stoca prema Neumu, na dionici od Drenovca do Stolova.

- Sredstva za gradnju ceste Neum - Stolac dio su programa gradnje i modernizacije magistralnih cesta u Federaciji BiH u vrijednostinosti od 173 milijuna eura, koji kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj - kaže direktor Pravdić. Cesta duga 48,8 kilometara, olakšat će i skratiti putovanje do Neuma, i to će, u svakom slučaju, poboljšati turistički položaj Neuma.

- Probijeno je više od 600 metara tunela Žaba. Također, iz pravca Stoca, u dužini od 8,3 kilometra, završena je eksproprijacija i isplaćena su sredstva. Pred kraj smo evaluacije ponuda za izbor glavnog izvođača i očekujem da u naredna dva mjeseca na gradilište uvedemo glavnog izvođača radova na ovoj dionici. To će biti ugovoreno veoma brzo -dodaje Pravdić.

On naglašava da bi problema moglo biti jedino kad cesta dođe na ulaz u Stolac zbog teretnih vozila. - Sada razmatramo rješenja. Ali, siguran sam da će se zacrtani rok ispoštovati i da će sve biti kompletirano za 18 mjeseci - naglasio je Pravdić za Avaz.