FOTO  U Neumu održano natjecanje matematičara

matematika, Živko Matuško, Vera Konjevod

Natjecanje se održalo u Osnovnoj školi Kardinala Stepinca u Neumu, a na natjecanju je sudjelovalo 65 učenika sedmih i osmih razreda.

Na otvaranju ovog natjecanja, ravnateljica Osnovne škole Kardinala Stepinca Vera Konjevod je rekla: „Dragi učenici matematičari, kolege nastavnici, od srca vas pozdravljam, kao i predsjednika Udruge matematičara Ruđer Bošković, gosp. Niku Sušca, načelnika općine Neum dr. Živka Matuška, i sve nazočne, drago mi je da ste danas u Neumu osjećajte se ugodno, a učenicima želim dobre rezultate".
„Pozdravljam sve učenike, natjecatelje, nastavnike svoje kolege, posebno ravnateljicu Veru Konjevod i načelnika dr. Matuška, vi ovdje prisutni ste nešto najbolje u svojim školama iz matematike, i došli ste na ovo natjecanj. Nagrade na natjecanju će dobiti samo prva tri mjesta, a vas je ovdje velik broj. Nemojte biti razočarani, ako baš vi ne budete jedno od prva tri mjesta, jer ste svi vi pobjednici čim ste došli na ovo natjecanje. Staloženo radite, dobro razmislite jer imate dovoljno vremena", rekao je Predsjednik Udruge matematičara Ruđer Bošković, gosp. Niko Sušac.  

Načelnik općine Neum dr. Živko Matuško pohvalio je učenike koji su stigli na ovo natjecanje u Neum iz svih mjesta Hercegovačko neretvanske županije: „Ostanite i dalje vrijedni i uporni jer će te se baš po tome i po dobrim rezultatima razlikovati od drugih, želim vam dobre rezultate na natjecanju i ovo natjecanje proglašavam otvorenim".

Nakon provedenog ispita, u natjecanju sedmih razreda, treće mjesto osvojio je Ilija Burić, OŠ M. Marulića Prozor, drugo mjesto osvojila je Ema Galić, OŠ I. Jakovljevića Mostar, a prvo mjesto osvojio je Filip Budić, OŠ M.Držić Buna.
U osmom razredu, treće mjesto osvojio je Nikša Janješ, OŠ I. Jakovljevića Mostar, drugo mjesto Marin Ćubela, OŠ M. Držića Buna, a prvo mjesto Ana Marija Vego iz OŠ P. Bakule Mostar.  

Najboljim učenicima, predsjednik Udruge matematičara Niko Sušac dodjelio je diplome, a ravnateljica OŠ Kardinal Stepinac, Vera Konjevod knjige.
Na dodjeljivanju nagrada bili su i neumski učenici sada srednjoškolci, Nikolina Škobo, Danijel Opačak, Lucija Mustapić, oni su redovno osvajali nagrade na ovim natjecanjima, a sada na natjecanjima predstavljaju svoje srednje škole.
Ovogodišnje natjecanje iz Matematike u organizaciji Udruge Ruđera Boškovića, odražalo se još i u prostorima:

OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala, Županija Posavska,
OŠ Novi Travnik, Novi Travnik, Srednjo bosanska županija,
OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Ljubuški, Zapadno hercegovačka županija,
OŠ Ivana Gorana Kovačića, Livno, Herceg bosanska županija,
OŠ Kardinala Stepinca, Neum, Hercegovačko neretvanska županija