SRAMOTA U 21 STOLJEĆU Ovako izgleda izlaz BiH na more

BIH, more, Neum
Od Stoca i Čapljine do Neuma i Ravnog još uvijek , u 21 stoljeću, putuje se uskim tri do četiri metra širokim krivudavim putem.

Zbog prometne izoliranost ne prestaje iseljavanje iz Hrasna, Hutova, i sela duž Popova polja. Žitelji ovog kraja ogorčeni su na vlasti, posebice hrvatske dužnsnike, koje smatraju odgovornim što ne poduzimaju nešto da se ovaj kraj magistralnim cestama poveže s ostatkom Hercegovine i BiH, piše portal Hrvatskog Medijskog Servisa- hms.ba.

Napominju kako je riječ o područjima s izuzetnim potencijalima za razvoj poljoprivrede i turizma i da bi se ti prirodni resursi mogli itekako valorizirati izgradnjom cestovne infrastrukture i tako zaustaviti iseljavanje,.

Podsjetimo, na ovom području nalaze se Park prirode Hutovo blato, Svetište Trebinjskomrkanjske biskupije „Kraljica mira" u Harsnu, Špilja Vjetrenica u Ravnom, tu je i plodno Ppovo polje i turisitički biser Neum.

Žalosno je da turisti iz BiH do tog jedinog bosanskohercegovačkog primorskog gradića ne mogu doći normalnom cestom kroz Hercegovinu, već moraju ići preko Hrvatske.

Cesta od Neuma do Stoca počela se graditi prije ravno 30 godina, do sada je izgrađeno tek nekoliko kilometara do sela Babin dol. Nastavi li se izgradnja ceste dosdašnjom dinamikom, kažu mještani, teško da će se Neum povezati sa Stocem u ovom stoljeću

Višegodišnji vapaji stanovništva ovog kraja i načelnika općina, prije svega Neuma i Ravnog, oni na višim razinama vlasti kao da ne čuju./HMS/