Proteklog vikenda se održala tradicionalna, XI. smotra klapa Neum

klape, Neum

Proteklog vikenda u Neumu se održala tradicionalna, XI. po redu smotra klapa Neum, kao uvertira u proslavu obilježavanja Dana općine Neum i blagdana zaštitnice neumske župe – Gospe od Zdravlja.

Svečanost se održala u ljetnom kinu hotela Zenit s početkom u 20,30 sati, a ugostila je neke od najboljih klapa iz Hrvatske. Ljubitelji klapse pjesme uživali  su u bogatom i kvalitetnom kulturnom programu koji je, kao i proteklih godina, donio obilje tradicijskih klapskih napjeva. Pred neumskom publikom svoj je doprinost ovoj hvalevrijednoj manifestaciji dalo osam klapa: zagrebački „Grdelin“,„Koluri“ i  „Sorelo“, klapa „Luka“ iz Rijeke, klapa „Korda“ s otoka Korčule, trogirska klapa „Stivanja“, opuzenska „Na kantunu“ i klapa „Pasika“ iz Kostanje.

Osim u tradicijskim napjevima, publika je uživala i u klapskim obradama popularnih hitova, ali i uspješnom povezivanju klapskog višeglasja. Gromoglasan pljesak i pjesma publike dali su konačnu i mjerodavnu ocjenu ove klapse večeri.

Na samom početku, okupljene je pozdravio načelnik Neuma dr.Živko Matuško, koji se posebno zahvalio gosp.Ivi Raiču i gosp.Mariu Soldi na cijelokupnom doprinosu ovoj manifestaciji.

Smotra klapa, koja već dugi niz godina obogaćuje kulturnu i turističku ponudu općine Neum , održana je u organizaciji Udruge građana Zvijezde Mora, a pod generalnim pokroviteljstvom Općine Neum.