Porezna uprava zapečatila sedam objekata u Neumu

...na području općine Neum izvršili su ukupno 20 kontrola obveznika fiskalizacije, a zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 7 objekata.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH zapečaćeni su : SUR Caffe grill „Galeb"; Caffe slastičarna „Venezzia"; SUR Caffe grill „Jopi"; SUR „Mali Ston"; SUR Caffe grill „Kastel", svi sa adresom ul. Franje Tuđmana bb; zatim Lunch Bar „Mali, ali", ul. Franje Tuđmana 1b; te SUR Restoran „Humska kuća", Kralja Tomislava bb.

Ispostavljeno je 18 prekršajnih naloga kojim su izrečene novčane kazne u iznosu od 54.000 KM, a kotrolom je zatečeno je pet neprijavljenih radnika (rad na crno).

Nekoliko objekata zatvoreno je uz asistenciju policije Hercegovačko - neretvanskog županije.

Porezna uprava Federacije BiH svim raspoloživim kapacitetima vrši kontrole obveznika fiskalizacije svakodnevno na cijelom području Federacije BiH, a nastavit će istim intenzitetom i u narednom razdoblju.

Kako je priopćeno, u preostalih 9 županija, u posljednja tri dana, porezni inspektori su izvršili ukupno 168 kontrola i izdali 75 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 210.430 KM. U kontrolama su zatečena 43 neprijavljena radnika.

Iz Porezne uprave Federacije BiH ističu kako im nije cilj izricanje sankcija, već podizanje svijesti obveznika fiskalizacije i građana o obavezi poštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima.

Porezna uprava Federacije BiH poziva građane da za svaku kupljenju robu ili izvršenu uslugu traže fiskalni račun i da kod prodavača inzistiraju na izdavanju fiskalnog računa.

"Istodobno, pozivamo obveznike fiskalizacije koji se nisu fiskalizirali da to učine, ali i one koji su se fiskalizirali, a ne izdaju fiskalne račune i ne vrše evidentiranje prometa, da poštuju odredbe Zakona o fiskalnim sustavima, jer Poreznoj upravi Federacije BiH nije cilj izricanje sankcija i kažnjavanje posebno ‘malih' obveznika fiskalizacije, već poštivanje odredbi Zakona", navodi se u priopćenju.

Fena