Pijana četvorka provalila u Srednju školu Neum, aktivirali vatrogasne aparate, pekli ribu u kuhinji

Neum
Školsku su zgradu iznutra potpuno devastirala četvorica mladića iz Neuma, među kojima je jedan i malodobnik. Koliku su štetu uradili najbolje dokazuje činjenica da se prekjučer nije mogla održati redovita nastava, jer su devastirane učionice i sve druge školske prostorije.

Pripadnici PU Čapljina i PS Neum u rekordno su brzom roku rasvjetlili ovaj nesvakidašnji slučaj teške krađe i devastacije objekta, te su otkriveni i svi počinitelji. Kako smo uspjeli doznati, četvorica mladih neumljana Darko Petrović (19), Ivan Prkačin (20), Zvonimir Savić (20) i malodobni M.B. (16) najprije su se odlučili zabavljati ispred neumske Srednje škole. Nakon konzumiranja veće količine alkohola odlučili su provaliti u školski objekt i opet se malo ''zabaviti".

No, ta je ''zabava" za posljedicu imala ogromnu materijalnu štetu i jednodnevni prekid nastave. Pri provali u školsku zgradu spomenuta je četvorka devastirala sve pred sobom, od školskih učionica do radionica i same kuhinje. Aktivirali su vatrogasne aparate i njima ''gasili" svuda uokolo. Upali su u školsku kuhinju te sebi pekli i ribu, a neki od njih su skinuli obuću u nadi da će tako izbjeći ostavljanje tragova iza sebe. Otuđili su i školska prijenosna računala te još neku tehničku opremu.

No, brzom intervencijom policije, sprovedenom istragom i prikupljenim konkretnim materijalnim dokazima razuzdana je četvorka brzo otkrivena te su svi lišeni slobode i bili zadržani 24 sata u prostorijama PS Neum.

Policija je pronašla i tragove i materijalne dokaze, a kod jednog od mladića pronađen je i dio ukradene školske opreme. Nakon sprovedene istrage jučer su pušteni iz pritvora, a svi će biti optuženi za tešku krađu i provalu te pričinjenje ogromne materijalne štete koja se još utvrđuje.

Frano Matić/vl/ČAportal