FOTO  Otvoren 7. Međunarodni festival animiranog filma NAFF

Otvoren 7. Međunarodni festival animiranog filma NAFF

Festival je otvorio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić. „Hollywood je snimio četiri nastavka filma Nemoguća misija, a organizacija ovog festivala sedma nemoguća misija", kazao je Pudarić čestitajući organizatorima, posebno direktoru Festivala Jurinku Rajiču, na ustrajnosti i dobro organiziranom festivalu. Iskazao je uvjerenje kako će ovaj festival iznjedriti i Neumsku školu animiranog filma.

Sve goste pozdravio je i zamjenik veleposlanika SAD-a u BIH Johnatan Moor. Veleposlanstvo je dugi niz godina generalni pokrovitelj ovog festivala, a Moor je kazao kako će ovakve projekte kulture veleposlanstvo i dalje podržavati.

U ime glavnog sponzora HT Eroneta nazočne je pozdravio Vanja Gavran. „HT Eroneta u svojoj strategiji sponzorstva posebno podržava filmsku umjetnost, a ove godine smo se uključili i u projekt NAFF-a, što nam je posebno zadovoljstvo", kazao je Gavran.

Na svečanosti otvaranja, uz nastup Mostarskih mažoretkinja i klape Ar'ja iz Mostara, nazočio je veliki broj gostiju iz javnog i kulturnog života, a među njima i članovi stručnog žirija tvorac Simpsona Mike Reiss, svjetski poznati animator Mike Murphy, istaknuti član Zagrebačke škole animiranog filma Borivoj Dovniković Bordo, kazališna umjetnica iz Sarajeva Amina Begović te bosanskohercegovački akademski slikar i grafičar Safet Zec.

Festival će biti otvoren do 5.7. a na njemu će biti prikazano 46 filmova u natjecateljskom programu.