Neumu nedostaje plaža, broj gostiju veći nego prošle godine

plaza neum
U razgovoru za Klix.ba, Krešić je otkrio kako očekuje da će, na osnovi najava, predstojeća sezona biti dobra te da ni vremenske prilike ne bi trebale predstavljati limitirajući čimbenik.

"Možemo reći da je sezona već na neki način krenula. U Neumu ima gostiju, a iz razgovora s hotelijerima može se zaključiti da ih ima više nego u isto vrijeme prošle godine. Također, u hotelima i privatnim smještajima ima 13 ili 14 tisuća kreveta", rekao je Krešić.

S obzirom na to da je načelnik općine Neum Živko Matuško prošlogodišnju sezonu ocijenio jednom od najboljih, možemo pretpostaviti da je pred Neumljanima vrlo plodonosna godina.

Kada je riječ o neumskoj lokalnoj vlasti, Krešić je rekao kako tamošnja Općina svake godine napravi neki novi sadržaj ili unaprijedi postojeći, ali da zbog skučenog gradskog prostora to nisu neki veliki pothvati. Također, pojedini problemi ukazuju na to da turizam u Neumu raste, ali da, nažalost, jedini bh. grad na jadranskoj obali nema kapacitet pratiti potražnju.

"Neum danas ima problema s plažama jer su smještajni kapaciteti veći od kapaciteta plaža. Iako se i na tom problemu radi, mislim da je Neum spreman za jedan veliki zahvat kada je riječ o plažama i sportskim terenima u kojima se također krije potencijal i mimo sezone", kazao je Krešić. Općina je ove godine konačno završila šetalište koje se proteže s jednog na drugi kraj Neuma u dužini od pet kilometara. Također, nastavak ceste Stolac - Neum najavljuje se za drugu polovinu 2016. godine.