NEUM: Svi hoteli skoro popunjeni, najviše Poljaka, stižu i Koreanci, Grci, Turci…

Neum, Živko Matuško, Neum, kongres, izbori za Kongres, Neum, turistička sezona
...već od polovice mjeseca travnja, a od polovice mjeseca lipnja skoro svi hotelski kapaciteti su popunjeni. Lijepo vrijeme doprinjelo je značajnom broju gostiju i u privatnim apartmanima, szanje Hrvatski Medijski Servis od neumskih turističkih djelatnika.

Direktor hotela Zenit Ivan Lakić kaže za HMS da je popunjenost ovog hotela znatno bolja od prethodnih godina.

-Počeli smo raditi u prvoj polovici travnja, svibanj je bio dobro popunjen kao i lipanj. Tijekom svibnja većina gostiju su bili gosti iz Bosne i Hercegovine, dok tijekom lipnja bilo nekoliko značajnih kongresa sa sudionicima iz Bosne i Hercegovine, kaže Lakić.

Precizira kako su većinu gostiju stranci, najviše ih je iz Poljske , zatim Koreje, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Turske, Grčke...

U hotelu „Zenit" se i ove godine organiziraju neke od značajnijih kulturnih manifestacija. Pored tradicionalne likovne kolonije koja je završila prošli tjedan tu su i Smotra hrvatskog folklora, Etno fest Neum; Klape u Neumu; vaterpolo turnir i niz drugih manifestacija koje će uz redoviti zabavni program obogatiti turističku ponudu ove sezone.

Prema najavama ova turistička sezona će sigurno i po broju noćenja i po ostvarenom prometu biti bolja od prethodne.

-Na nama je da se potrudimo da bude što više gostiju i da gosti budu zadovoljni raznolikosti turističke ponude i kvalitetom usluge. Za veći iskorak i dalje ostaje ograničavajuća činjenica, prometna izoliranost Neuma i problemi gužve na granici, upozorava Lakić./HMS/