FOTO  Neum: Održana projekcija dokumentarnoga filma Glavu dolje, ruke na leđa

Neum, projekcija, film

Muk i tišina,popraćeni nečujnom suzom koja mi je klizila niz lice,vjerujem i niz lica drugih, sleđena u mraku dvorane, jači su bili od bilo kojeg glasnog krika.

U velikoj dvorani nove neumske crkve, sinoć je 3. veljače 2019. godine u 19:00, održana projekcija dokumentarnoga filma Glavu dolje, ruke na leđa u režiji Stipe Majić Pipe.
Riječ je o filmu koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, ali i prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima.

Prepuna dvorana dokaz je bila da nam pod hitno treba više ovakvih projekcija i sjećanja. Zub nas vremena pomalo zaboravom nagriza, a istina, istina još nije ni ispričana.
Dobar povod da se svi skupa zamislima i zapitamo koliko sami doprinosimo da se istina do kraja istraži. Istina o Vukovaru, Škabrnji, Srednjoj Bosni.... istina o sinovima Serafine Lauš, majke koja predstavlja sve majke i supruge, čiji su sinovi i muževi ostavili život za našu slobodu.

ISTINA KOJU TREBAMO OSTAVITI U NASLJEĐE GENERACIJAMA KOJE DOLAZE